neděle 6. února 2011

Slovenská inspirace


Naše brambora
Myslím si, že slovenská kuchyně je skvělá. Je strašně jednoduchá a opravdu vynikající! Halušky děláme často a tak jsme se rozhodli, že se musíme posunout dál. V tu chvíli jsme dostali nezkrotnou chuť na brynzové pirohy, které jsme kdysi jedli v chatě na Skalnatém plesu u rekordmana tatranských nosičů Laca Kulanga. Jó, tam byly naprosto fenomenální...Abychom mohli podobný chuťový zážitek zopakovat, bylo potřeba najít dobrý, tradiční recept. Zdařilo se a odkaz uvedu níže. Já jsem si samozřejmě hned připravila speciální vykrajovátka na pirohy, kterých jsem šťastným vlastníkem a ještě nikdy jsem je nepoužila. No, musím říct, že s jejich mechanikou jsme si příliš nesedli a tak jsme nakonec pirohy zadělali ručně – vidličkou. A taky to bylo hezké!
Sladkou tečku jsme vyřešili vskutku inteligentně – ze zbylého těsta jsme ještě udělali pirohy sladké, s povidly. Také velmi dobré...



Takže skákněte do obchodu pro brynzu, dobrou slaninu a zakysanou smetanu a udělejte si pořádnou slovenskou party!:)

Recept:

Nesympatické vykrajovátko:

1 komentář: