Mnozí by očekávali, že jako první tu bude nějaký naprosto odzbrojující a fascinantní kulinářský výtvor. Ne tak docela. Rozhodla jsem se, že se s vámi podělím o pár zcela upřímně myšlených rad, které jsou pro Váš gastronomický život naprosto nepostradatelné.
- Nekrájejte chilli papričky z vietnamské tržnice holýma rukama. Pokud taková nepřístojnost vznikne, nesahejte si do očí. Nikdy.
- Když rozmrazujete kuřecí maso, nezapomeňte ho z mikrovlnky vyndat. Pokud tak neučiníte do 24 hodin, bude k vám muset nastoupit deratizační četa.
- Zdá se vám, že se těsto vůbec, ale opravdu vůbec nepovedlo? Dejte si pár minut meditace, dvě pozice z jógy a zkuste to znovu.
- Šli jste do luxusní restaurace a nechutnalo vám? Nevadí, člověk by neměl lpět na materiální složce světa.
- Když vám napoprvé nezachutná kozí sýr, nezkoušejte to znovu. Některé věci se prostě nedají změnit.
- Ústřice nejsou dobré. Je to pouze působivá dekorace.
- Nekyne kvásek, nekyne? Zahoďte ho a udělejte něco jiného.
- Když vyndaváte pekáč z trouby vezměte si chňapku.
- Kečup v kombinaci s něčím jiným, než jsou hranolky z mekáče, je zlo.
- Pokud chcete ohromit hosty, nedělejte sushi. Je to mrcha proradná!
- Pokud jste žili 5 let v Japonsku, studovali u Tadayoshi Ebina a chcete ohromit hosty, udělejte sushi.
- Před dlouho čekávaným rendez-vous si nedávejte ani česnečku, ani utopence a pro jistotu ani pivní sýr.
- Pokud chcete nakoupit na dobrou večeři, Lidl 5 minut před zavíračkou není úplně „správná volba“, jak se praví v té milé reklamě.
- Přejte si k narozeninám něco jiného, než kurz vaření s Jirkou Babicou.
- Nevařte v plesových šatech, v bílém, ani v obleku. A nahatí taky ne, je to nebezpečné.
- A na závěr, vařte s láskou a jako by to mělo být naposled! :)
Milá Eriko, líbí se nám tvůj nápad a přidáváme proto komentář z návštěvy Café Imperial dne 29.12.2010. Místa v restauraci nacházející se v centru Prahy jsme rezervovali předem, prostřednictvím elektronického rezervačního systému. Při vstupu do restaurace jsme byli okouzleni interiérem, kde se snoubí moderna s se secesními architektonickými prvky. Přestože jsme přišli téměř o hodinu dříve, náš stůl byl připraven a my jsme se mohli oddávat kouzlem chutí, podpořené báječnou atmsférou. Výborná kuchyně a skvělá obsluha může být příkladem pro všechny restauratéry nacházející se nejenom v Praze.
OdpovědětVymazatEriko, já tě prostě miluju! Padala jsem smíchy z gauče! :-D Obzvlášť u představy, jak by to u nás doma vypadalo, kdyby babička vařila nahatá...:-D
OdpovědětVymazatDom.
:)... čekám na inspiraci, co k večeři:) Jen žádné naturalistické záběry prosím:p
OdpovědětVymazatJóó Erda to je zkušená vařěčka... :-))
OdpovědětVymazat