čtvrtek 30. prosince 2010

16 krajně důležitých gastronomických rad

Mnozí by očekávali, že jako první tu bude nějaký naprosto odzbrojující a fascinantní kulinářský výtvor. Ne tak docela. Rozhodla jsem se, že se s vámi podělím o pár zcela upřímně myšlených rad, které jsou pro Váš gastronomický život naprosto nepostradatelné. 

  • Nekrájejte chilli papričky z vietnamské tržnice holýma rukama. Pokud taková nepřístojnost vznikne, nesahejte si do očí. Nikdy.

  • Když rozmrazujete kuřecí maso, nezapomeňte ho z mikrovlnky vyndat. Pokud tak neučiníte do 24 hodin, bude k vám muset nastoupit deratizační četa.

  • Zdá se vám, že se těsto vůbec, ale opravdu vůbec nepovedlo? Dejte si pár minut meditace, dvě pozice z jógy a zkuste to znovu.

  • Šli jste do luxusní restaurace a nechutnalo vám? Nevadí, člověk by neměl lpět na materiální složce světa.

  • Když vám napoprvé nezachutná kozí sýr, nezkoušejte to znovu. Některé věci se prostě nedají změnit.

  • Ústřice nejsou dobré. Je to pouze působivá dekorace.

  • Nekyne kvásek, nekyne? Zahoďte ho a udělejte něco jiného.

  • Když vyndaváte pekáč z trouby vezměte si chňapku.

  • Kečup v kombinaci s něčím jiným, než jsou hranolky z mekáče, je zlo.

  • Pokud chcete ohromit hosty, nedělejte sushi. Je to mrcha proradná!

  • Pokud jste žili 5 let v Japonsku, studovali u Tadayoshi Ebina a chcete ohromit hosty, udělejte sushi.

  • Před dlouho čekávaným rendez-vous si nedávejte ani česnečku, ani utopence a pro jistotu ani pivní sýr.

  • Pokud chcete nakoupit na dobrou večeři, Lidl 5 minut před zavíračkou není úplně „správná volba“, jak se praví v té milé reklamě.

  • Přejte si k narozeninám něco jiného, než kurz vaření s Jirkou Babicou.

  • Nevařte v plesových šatech, v bílém, ani v obleku. A nahatí taky ne, je to nebezpečné.

  • A na závěr, vařte s láskou a jako by to mělo být naposled! :)





4 komentáře:

  1. Milá Eriko, líbí se nám tvůj nápad a přidáváme proto komentář z návštěvy Café Imperial dne 29.12.2010. Místa v restauraci nacházející se v centru Prahy jsme rezervovali předem, prostřednictvím elektronického rezervačního systému. Při vstupu do restaurace jsme byli okouzleni interiérem, kde se snoubí moderna s se secesními architektonickými prvky. Přestože jsme přišli téměř o hodinu dříve, náš stůl byl připraven a my jsme se mohli oddávat kouzlem chutí, podpořené báječnou atmsférou. Výborná kuchyně a skvělá obsluha může být příkladem pro všechny restauratéry nacházející se nejenom v Praze.

    OdpovědětVymazat
  2. Eriko, já tě prostě miluju! Padala jsem smíchy z gauče! :-D Obzvlášť u představy, jak by to u nás doma vypadalo, kdyby babička vařila nahatá...:-D
    Dom.

    OdpovědětVymazat
  3. :)... čekám na inspiraci, co k večeři:) Jen žádné naturalistické záběry prosím:p

    OdpovědětVymazat
  4. Jóó Erda to je zkušená vařěčka... :-))

    OdpovědětVymazat